Remembering Nearfield - kortfilm om funktionsnedsättningen Elöverkänslighet

Remembering Nearfield är en internationell animerad film om ett funktionshinder som kallas Elöverkänslighet(EHS/ELÖ).

Det är en PRISVINNARE på den 40:e säsongen av World Film Carnival – Singapore (WFCS), och PRISVINNARE på Ganges International Film Festival 2023, AWARD WINNER på Gangtok International Film Festival 2023, AWARD WINNER på Black Swan International Film Festival 2023 och PRISVINNARE på Veneto International Film Festival 2023 i alla kategorier för bästa animerade kortfilm (Italien). Den är finalist i Lissabon Film Rendezvous-festivalen 2023 och nominerades i Rom Prisma Film Awards 2023 för bästa animerade kortfilm. Den har också valts ut av Istanbul Golden Bridge Short Film Festival, Golden Short Film Festival i Italien, Seize The Film Festival i Novi Sad (Serbien) och var semifinalist i Stockholms Stadsfilmfestival.

Sammanfattning:
En fru och entreprenör som hängiven åt sin familj och sin verksamhet förlorar tragiskt allt när hennes hälsa mystiskt försämras. Varför är hon nu lämnad ensam och oförmögen att fungera i samhället? Hon får reda på svaret genom en rad händelser och en sista, obekväm diagnos. Hur förlamades hon av ett tabubelagt funktionshinder som överraskande nog har rapporterats i över 100 år? Tyngden av stigmatiseringen av funktionshinder är chockerande, liksom den ökande rapporteringen av tillståndet i befolkningen. I denna uppriktiga och avslöjande animerade film kommer vi att förstå människorättsfrågorna, den djupa oron, känslan av sårbarhet och sökandet efter bot inför sådana branta motgångar. Vi står ansikte mot ansikte med en kvinna som är som alla andra, för hon hade tyckt att det var ”galet” att vara sjuk på det här sättet och aldrig kunde ha hänt henne. Vi tar alla våra chanser med vår hälsa, precis som hon gjorde och denna brådskande historia måste berättas, eftersom det finns lite hjälp eller acceptans för dem som kämpar för att leva med detta obekväma funktionshinder. Tyvärr har vi bjudit in problemet och måste vidta åtgärder för att tämja den destruktiva påverkan på vår hälsa. En sann historia, animerad över ett inspelat EHS-vittnesmål.

Den animerade karaktären som uttrycker vittnesbördet designades av Sean A. Carney. Flerspråkig undertext kan aktiveras. Filmen valdes officiellt ut och nominerades till ett ”Monthly Pick” vid Rom Prisma Film Awards 2023. Filmrecensioner: press.filmnet.io

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stötta oss i vårt arbete / Bli medlem!

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security