Är Wifi farligt skadligt?

Är Wifi farligt skadligt?

 

Syftet med den här artikeln är att besvara vanliga frågor om wifi-strålning och mobiltelefonstrålning genom att ta upp riskerna med exponering och presentera sätt att minimera skadorna, särskilt för sårbara grupper som barn.

 

Strålning

Strålning är en form av energi som avges vid sändning och mottagning av elektromagnetiska signaler. Strålningsnivåerna är högre om den elektromagnetiska sändaren befinner sig nära kroppen. RF-strålning, eller radiofrekvensstrålning, kommer från trådlösa apparater som sänder eller tar emot signaler.

Trådlös teknik

Trådlös teknik avger strålning genom att avge elektromagnetiska vågor, som är en form av energi. Elektromagnetiska vågor kan passera genom väggar och andra föremål, vilket innebär att de inte är begränsade till de ledningar de använder. Wifi använder elektromagnetiska vågor vid mikrovågsfrekvens, vilket faller inom kategorin strålning som kan skada människors hälsa.

Trådlös teknik har blivit otroligt lättillgänglig i och med utvecklingen av mobiltelefoner och innovationer i hemmet som wifi. Vad många människor är omedvetna om är dock de potentiella farorna som kommer med att utsättas för strålning från dessa prylar. Strålning är en form av energi och den är osynlig. Men den har en negativ inverkan på vår hälsa. Barn är särskilt sårbara för de skador som trådlös teknik kan orsaka, så om du är orolig för denna form av strålning så läs vidare för en fullständig diskussion om fakta…

Typer av trådlösa enheter

Trådlösa enheter som wifi, mobiltelefoner och till och med babyvakter avger strålning. Denna form av energi kommer från elektromagnetiska vågor som sänds och tas emot genom etern.

Teknik har blivit en integrerad del av de flesta människors liv, men är det möjligt att den teknik som vi alla har kommit att förlita oss på också kan vara farlig för vår hälsa? Världshälsoorganisationen (WHO) säger att det är möjligt. Dr Lennart Hardells arbete har visat att långvarig exponering för elektromagnetiska frekvenser från trådlös teknik kan orsaka DNA-skador och tumörer.

Ja, Wifi strålning är farlig. Det föreslås allt oftare att barn ska skyddas från hälsoriskerna med elektromagnetisk strålning som sänds ut från wifi och mobiltelefoner.

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=XssIckIB-9Y” title=”Wifi skadligt / farligt speciellt för barnen”  controls=”true” /]

Ett svar på ”Är mikrovågsstrålning skadligt / farligt?”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stötta oss i vårt arbete / Bli medlem!

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security